به گزارش مفدا تبریز، در ادامه دومین دوره توانمندسازی مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، پنل آموزشی توسط استاد محسن عامری و دکتر اسماعیل کاووسی در محل تالار شایانمهر برگزار شد. در این برنامه دکتر کاووسی با معرفی کتاب مدیریت نظری سازمان، اصول بنیادین هرمکتب فکری را به صورت هستی شناسی، شناخت شناسی، روش شناسی و ابزار و تفکیک مکاتب به اجزاء مدرنیسم (عینی گرا، اثبات، قیاسی)، نمادین- تفسیری( ذهنی گرا، تفسیر گرا،استقرایی) و پست مدرن (تمام ساختارها را مورد نقد قرار می دهند) توضیح دادند.
همچنین دکتر عامری ضمن ارائه آموزشهای لازم به مدیران و کارشناسان فرهنگی اظهار داشت: مدیران فرهنگی باید آموزشهای فرهنگی لازم را یاد بگیرند.
عامری گفت: با توجه به بستر جامعه ما، باید تمام برنامهریزیها بر محور اخلاق و دین باشد. وی با اشاره به صفات مهم فرهنگ از جمله آموختن، تحول پذیری، فرایندی تدریجی و قابل انتقال بودن گفت:برخورد مستقیم با مشکلات فرهنگی تاثیر معکوس دارد. وی همچنین با شمردن صفات مدیر فرهنگی از جمله نداشتن افراطیگری، ترس نداشتن ، مطیع نبودن و موتور محرک افراد، همه افراد دانشگاه بویژه رئیس دانشگاه، معاونین و حتی دانشجویان را به نوعی مدیر فرهنگی دانست.
وی همچنین با توضیح خط مشی عمومی آن را تصمیمی در قبال یک مشکل عمومی عنوان کرد که از زمان احساس مشکل شروع به ارزیابی نتایج اجرای خط مشی ختم می شود. وی همچنین تصمیمات را به صورت برنامه ای و غیر برنامه ای، خرد و کلان، عددی و راهبردی، سیاستگذاری و عملیاتی، شخصی و سازمانی و فردی و گروهی طبقه بندی و همچنین تصمیمات از نظر محیط و شرایط اخذ به سه حالت مطمئن، مخاطره و غیرمطمئن تقسیم بندی کرد.
پس از پنل آموزشی مدعوین جهت ادای فریضه نماز و صرف ناهار جلسه را ترک کردند. لازم به ذکر است مسؤولان تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز به منظور آشنایی مهمانان با غذای سنتی اصلی آذربایجان، کوفته تبریزی را به صورت پیش غذا سرو کردند.
در ادامه برنامه دکتر عبدالرضا کردی با آغاز سخنرانی به تشریح وضع جامعه پرداخت و گفت: نبود شادیهای حلال در جامعه باعث جذب افراد به سمت شادیهای بد و حرام میشود. وی همچنین با اشاره به ایجاد خلاقیت در ذهن افراد گفت: با ایجاد انگیزه در افراد بویژه دانشجویان میتوان کارهای زیادی ازجمله استفاده از دانشجویان برای یاد دادن بهداشت برای کودکان و کارآفرینی بهداشتی انجام داد. وی با اشاره به جلوگیری از بحران با استفاده از یک روش ساده مثلا زدن یک مثال گفت: در کار فرهنگی نباید مراعات افراد خاصی انجام پذیرد. وی همچنین به موفقیت دشمنان در صورت عدم آگاهی و ارتباط مسؤولان با دانشجویان اشاره و خاطر نشان کرد :پدر و مادران ایرانی فداکارترین و نزدیکترین افراد به فرزندان در کل جهان هستند که این یک نعمت و امتیاز برای جوانان ایرانی میباشد.
ارسال نظر