سه‌شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲

گفتگوی پایگاه اطلاع رسانی مفدا همدان با رئیس اداره تغذیه و امور رستوران

محمدی منش

علی محمدی منش رئیس اداره تغذیه و امور رستوران در گفتگویی با پایگاه اطلاع رسانی مفدا در همدان به مناسبت هفته خوابگاه عملکرد این اداره را تشریع کرد..

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مفدا در همدان علی محمدی منش رئیس اداره تغذیه و امور رستوران در گفتگویی با این پایگاه اطلاع رسانی عملکرد این اداره را تشریع کرد.

این گفتگو  به قرار ذیل به  سمع مخاطبین میرسد .

  • به عنوان نخستین سوال در خصوص وضعیت تغذیه دانشجویان صحبت کنید و بفرمایید که اداره تغذیه دانشگاه در راستای ارایه غذای مطلوب به دانشجویان چه اقدامات و طرح هایی انجام داده است؟

در سال های اخیر، فرهنگ غذا در جامعه ایرانی و خصوصا جوانان، نسبت به گذشته تغییرات بسیار داشته و به سمت مصرف غذاهای پرچرب  و پرنمک و از سوی دیگر کاهش مصرف سبزی، میوه و لبنیات پیش رفته است که خود عامل شیوع بالای بیماری های مزمن در سال های اخیر می باشد. اداره تغذیه بعنوان متولی نظارت بر امر تامین غذای دانشجویان، خود را ملزم به برنامه ریزی و اجرای الگوی تغذیه سالم دانسته و در این راستا تلاش می کند.

اولین و مهمترین گام برداشته شده ، استفاده از برنامه غذایی صحیح با استفاده از مواد اولیه سالم و نظارت دقیق بر بهداشت حین انجام کار می باشد. برنامه غذایی با توجه به نیاز قشر مخاطب و با درنظر گرفتن ذائقه آنان طراحی شده و با نظارت کارشناس بهداشت و بیش از ده نفر نیروی دانشجوی علاقه مند به فعالیت در این حوزه، طبخ و در رستوران ها و مراکز توزیع غذای دانشگاه، ارائه می گردد.

همچنین در جهت خرید تجهیزات و امکانات مورد نیاز ساخت آشپزخانه صنعتی پیگیری لازم انجام شده و در دست اقدام می باشد.

  •  در راستای صنعتی کردن سلف های دانشجویی و اشپزخانه دانشگاه و خوابگاه تاکنون چه اقداماتی کردید و اصلا آیا طبخ غذا در دانشگاه شما به صورت سنتی صورت می گیرد یا صنعتی یا نیمه صنعتی است؟

صنعتی سازی آشپزخانه نیاز به تغییر زیرساخت های سنتی و طراحی محیط فیزیکی بر مبنای مهندسی نوین دارد. در این خصوص طراحی اولیه آشپزخانه صنعتی انجام شده و پس از برآورد بودجه تقریبی تعمیرات و خرید تجهیزات، نامه نگاری لازم با معاونت محترم پشتیبانی دانشگاه انجام شده است و این آمادگی وجود دارد که به محض تامین منابع، این مهم صورت پذیرد. درحال حاضر پخت غذا در بخش برنج پزی بشکل صنعتی و در دیگ های بخار دوجداره و در سایر قسمت ها ( خورشت، مرغ، سرخ کن، کباب پزی و...) بشکل سنتی اجرا می شود.

  •  توزیع غذا در دانشگاه شما به صورت چندمنویی ارایه می شود و آیا مشکلی در خصوص کیفیت غذای دانشجویان وجود دارد یا خیر؟

در حال حاضر توزیع غذا در سه وعده ی صبحانه، ناهار و شام در دومنو با تنوع 36 نوع غذا در ناهار و شام و 6 منو پکیج صبحانه  توزیع می شود. کیفیت غذا در سلف مرکزی با توجه یکجا بودن با محل آشپزخانه نسبتا خوب است. اما در خوابگاه ها با توجه به کمبود تجهیزات مورد نیاز گرمایش غذا پیش از توزیع، مورد رضایت دانشجویان نمی باشد.

  •  لطفا گزارشی از اداره تغذیه دانشگاه خود ارایه دهید و این که در طول سال گذشته چه فعالیتهای جدیدی در حوزه تغذیه دانشجویان داشته اید؟
  1. اجرای الگوی تغذیه سالم ابلاغی وزارت محترم بهداشت، در سلف سرویس دانشجویی
  2. انتقال یکدستگاه یخساز و دو دستگاه اجاق گاز چدنی فردار از محل وسایل بدون استفاده انبار بیمارستان بعثت به آشپزخانه دانشگاه
  3. انتقال دو دستگاه بن ماری به خوابگاه های مباشر و ریحانه و یک دستگاه گرمخانه خشک (فر) به خوابگاه ریحانه جهت بهبود کیفی توزیع غذا
  4. تغییر برنج هندی مورد طبخ در آشپزخانه جهت ارتقاءو کیفیت بخشی بیشتر به برنج طبخ مورد مصرف سلف سرویس دانشجویی
  5. تدوین برنامه هفتگی غذا با الگوی جدید و با محاسبه دقیق کالری پروتئین و کربوهیدرات دریافتی دانشجویان
  6. فرهنگ سازی غذایی بین دانشجویان جهت تمایل بیشتر به رزرو غذاهای سالم در وعده های ناهار و شام
  7. بکارگیری دو نفر دانشجوی کارشناسی ارشد ایمنی بهداشت مواد غذایی بعنوان ناظرین تهیه و توزیع غذا در وعده های ناهار و شام جهت تامین نیروی انسانی نظارتی
  8. بکارگیری 7 نفر دانشجو با ترجیح رشته های مرتبط بهداشتی جهت نظارت بر محل های توزیع غذای دانشگاه به و گزارش موارد تخلف پیمانکار بشکل مکتوب روزانه، هفتگی و ماهیانه
  9. تدوین شرح وظایف دانشجویان شاغل در کار دانشجویی اداره تغذیه و ارائه به آنها بهمراه ابلاغ کتبی اشتغال به کار نظارت
  10. تدوین فرم ثبت تخلفات جهت گزارش دهی کتبی نحوه کار پیمانکار توسط دانشجویان شاغل در اداره تغذیه
  11. برگزاری جلسات و ارتباط مستمر با دانشجویان شاغل در اداره تغذیه جهت بررسی مشکلات و رفع موانع موجود
  12. آموزش رعایت موازین بهداشتی به نیروهای کارگر شاغل در سلف سرویس بصورت دسته جمعی و انفرادی
  13. کنترل و غیر فعال سازی 60 فقره کارت غیر مجاز دانشجویی که توسط افراد غیردانشجو یا دانشجویان غیر صاحب ژتون بصورت مداوم دریافت می شد که منجر به ماهیانه بیش از بیست میلیون تومان کاهش هزینه پرداخت یارانه غذا می شود.
  14. تحلیل وضعیت تغذیه دانشجویی و شناسایی نقاط قابل بهبود، از طریق ارتباط گیری با دانشگاه های مادر و تیپ1 سراسر کشور و مشارکت دانشجویان شاغل در اداره طی جلسات ماهیانه
  15. تهیه و بروز رسانی فرم نظر سنجی دانشجویان در خصوص کیفیت و کمیت تغذیه و همچنین ذائقه سنجی غذاهای مورد علاقه
  16. اجرای نظر سنجی عمومی بصورت اینترنتی در پایان ماه در خصوص کیفیت و کمیت غذای دریافتی دانشجویان
  17. توزیع غذا در خوابگاه های با ظرفیت پائین در ایام امتحانات جهت تسهیل دریافت غذای دانشجویان
  18. خرید کلی ظروف استیل و آلومینیوم مورد نیاز جهت توزیع غذا با اعتباری بالغ بر هشت میلیون تومان
  19. تعمیر و ارتقاء سیستم برق و روشنایی سالن های غذاخوری و سرویس های بهداشتی

  • مهمترین مشکلات حوزه تغذیه دانشجویان در دانشگاه شما چیست و آیا دانشجویان در بحث تغذیه بیشترین مشکلاتشان چیست؟

مهمترین مشکل مطرح شده، کیفیت غذا بعلت نبود زیرساخت ها و تجهیزات مورد نیاز است. در زمانی که آمار غذا کمتر از 50% معمول باشد (زیر هزار پرس در هر وعده)،کیفیت مطلوب است. اما در متوسط کار یا پیک آن، با افت کیفیت مواجه هستیم.

  • در بحث صنعتی کردن خوابگاههای دانشجویی، با چه مشکلات و موانعی روبرو هستید و اشپزخانه شما دارای چه نوع امکانات صنعتی است؟

در خوابگاه ریحانه (دخترانه) کانتر توزیع گرم غذا و گرمخانه استیل (فر)  و در خوابگاه مباشر نیز (پسرانه) کانتر توزیع گرم موجود است. با توجه به نبود فضای فیزیکی در خوابگاه مباشر، در حال حاضر کانترقابل استفاده نمی شود. سایر خوابگاه ها (در مجموع پنج خوابگاه) فاقد امکانات طبخ یا توزیع صنعتی می باشند. همچنین یکی از خوابگاه های دخترانه (فرهنگ) دارای سالن غذا خوری می باشد که با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب، توسط ساکنین دو خوابگاه مجاور (اندیشه، پرتو) قابل دسترسی و استفاده می باشد. تعداد سه واحد خوابگاهی دخترانه، دارای اتاق توزیع غذا هستند. استاندارد های لازم در یکی از محل های توزیع (خوابگاه ریحانه) کامل و در سایر موارد نیاز به تعمیر یا توسعه فیزیکی وجود دارد.

با توجه به موارد گفته شده، برای صنعتی سازی تغذیه خوابگاهی، دو فاکتور توسعه فضای فیزیکی و خرید تجهیزات توزیع صنعتی شامل کانتر گرم و سرد و گرمخانه های بخار  و خشک مورد نیاز می باشند.

  • بازرسی و نظارت بر تغذیه دانشجویان در دانشگاه شما به چه صورتی انجام می شود و دبیران شوراهای صنفی چقدر در زمینه ارایه خدمات تغذیه ای در دانشگاه شما نقش تاثیرگذاری دارند؟

یک نفر ناظر بهداشت محیط و دو نفر دانشجوی کارشناسی ارشد ایمنی و بهداشت مواد غذایی (با شرایط کار دانشجویی)، زیر نظر رئیس اداره تغذیه، فرایند طبخ و توزیع مواد غذایی را در سلف سرویس مرکزی کنترل نموده و فرم گزارشات و چک لیست بهداشتی مربوطه را بصورت راندوم و روزانه تکمیل و به اداره تحویل می نمایند. در خوابگاه ها نیز هفت نفر دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه، مسئولیت نظارت کمی، کیفی و بهداشتی بر توزیع غذاها را  بر عهده دارند.

  • برنامه های غذایی در دانشگاه شما بر چه اساسی و با نظر چه اعضایی تدوین می شود؟

برنامه غذایی  توسط رئیس اداره تغذیه (کارشناس ارشد تغذیه) بصورت ماهیانه تدوین و با توجه به نظرات، پیشنهادات و انتقادات اعضای محترم شورای صنفی اصلاح و از یک هفته قبل بصورت هفتگی، جهت رزرو دانشجویان در سامانه اتوماسیون تغذیه بارگذاری می شود.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.