به گزارش مفدارفسنجان، دومین روز این گردهمایی، از ساعت ۹ صبحِ چهارشنبه، یازدهم اسفندماه با حضور دکتر حسامالدین علامه، قائممقام برنامهریزی و نظارت معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، مهدی معماری، مدیر و جمعی از کارشناسان روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و همچنین بیش از ۵۰ تن از مدیران روابط عمومیهای معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد.
شوراهای اطلاعرسانی در دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل میشود
در آغاز این نشست، مهدی معماری، مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، تشکیل شوراهای اطلاعرسانی را کمک شایانی به سیاستگذاری، خطمشیگذاری و راهبری فعالیتهای روابط عمومیهای معاونتهای فرهنگی و دانشجویی خواند و گفت: بر اساس برنامه عملیاتی مشترک ستاد مرکزی وزارتخانه و دانشگاههای علوم پزشکی، آییننامه تشکیل این شوراها را تا اردیبهشتماه سال ۹۶ به دانشگاهها ابلاغ خواهیم کرد؛ تلاشمان در تدوین این آییننامه به گونهای بوده است که این شوراها خلا موجود در حوزه سیاستگذاری رسانهای در دانشگاههای علوم پزشکی کشور را رفع نموده و نحوه فعالیت مفداهای دانشگاهی در این شورا بحث و جهتدهی شود.
معماری نظارت و حمایت از وبسایت خبری معاونتهای فرهنگی و دانشجویی را از جمله وظایف اصلی شوراهای اطلاعرسانی دانشگاه های علوم پزشکی عنوان کرد و افزود: نظارت و حمایت از فعالیت کمیته دانشجویی مفدا، رسیدگی به شکایات و تخلفات ناشی از فعالیت «وبسایتهای خبری مفدا » و «کمیته دانشجویی مفدا» و اجرای برنامههای آموزشی نظاممند جهت توانمندسازی متقاضیان فعالیت در « کمیتههای دانشجویی مفدا » از جمله دیگر وظایف «شوراهای اطلاعرسانی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور» خواهد بود.
مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود تدوین نظامنامه آموزشی را از جمله اقدامات انجام شده در سال جاری عنوان کرد و افزود: به منظور توانمندسازی فعالان روابط عمومی و کمک به گسترش مهارتهای رسانهای در بین همکاران «مفدا» در سال آینده نظامنامه آموزشی تدوین شده در سال جاری ابلاغ شده و پس از ان همه آموزشها بر مبنای نظام نامه موجود برگزار شده و در پایان سال آینده همه فعالان روابط عمومی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دارای شناسنامه آموزشی خواهند شد.
معماری با اشاره به اینکه در این نظامنامه آموزشها بر اساس نیازسنجی انجام شده و بر اساس سطح مهارتی افراد طرحریزی و اجرا خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبیعتاً آموزشهای پایهای و سطح اول در قطبهای دانشگاهی برگزار شده و آموزشهای تکمیلی و سطح بالاتر توسط ستاد در دو مرحله در سال برگزار خواهد شد.
«کمیته دانشجویی مفدا» خون تازهای به شریان رسانهای فرهنگی و دانشجویی میدمد
مدیر رسانهی خبری « مفدا » توجه به مقوله «آموزش دانشجویان خبرنگار و عکاس افتخاری مفدا» را از اولویتهای روابطعمومیهای معاونت فرهنگی و دانشجویی و دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال آتی عنوان کرد و تصریح کرد: در سال آینده با تشکیل «کمیتههای دانشجویی مفدا » خون تازهای در شریان اطلاعرسانی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دمیده شده و وبسایتهای خبری مفدا که در همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور فعال شدهاند، با حضور و بهرهگیری از ظرفیتهای دانشجویی متحول خواهند شد.
معماری، دانشجویان نخبه، فهیم، باعلاقه و خلاق دانشجویان علوم پزشکی کشور را نعمتی بزرگ در اختیار مسؤولان دانشگاهی نامید و تأکید کرد: همه مسؤولان دانشگاهی خصوصاً مدیران روابط عمومی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی لازم است ضمن توجه و اهتمام جدی به این ظرفیت بالقوه و مهم، تلام تلاش خود را جهت ایجاد تعامل و ارتباط مؤثر با دانشجویان بکار گیرند.
وی با اشاره به اینکه مفدای وزارت بهداشت در همه فعالیتهای خود روی توان و پتانسیلهای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی حساب ویژه باز کرده است، خاطر نشان کرد: ما در اکثر برنامههای مهم خود ضمن اعتماد به توان دانشجویان، آنها را همچون همکاران دیگر خود به خدمت گرفته و جهت اطلاع رسانی برنامهها و فعالیتها از آنان استفاده میکنیم. به طور مثال هماکنون ستاد خبری روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی که هماکنون در خزرآباد ساری جهت پوشش خبری دومین المپیاد ورزشهای همگانی دانشجویان دختر دانشگاههای علوم پزشکی کشور مستقر هستند، «تیمی هفت نفره رسانهای» است که متشکل از «پنج نفر از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور» هستند.
معماری در پایان ضمن تشریح جزئیات نحوه شکلگیری کمیتههای دانشجویی مفدا، به دانشجویان علوم پزشکی کشور این نوید را داد که در اوایل سال آینده بر مبنای آییننامه و دستورالعمل تشکیل کمیتههای دانشجویی مفدا میتوانند با مجموعه ۶۸ وبسایت خبری مفدا در سراسر دانشگاههای علوم پزشکی کشور فعالیت و همکار نزدیک داشته باشند.
ضرورت نوآوری در تولید محتوای «مفداهای» دانشگاههای علوم پزشکی
دکتر حسامالدین علامه، قائم مقام برنامهریزی و نظارت معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، نیز ضمن تسلیت فرارسیدن ایام فاطمیه، از تلاشهای تیم رسانهای مفدا، که از دو سال گذشته تاکنون با راهاندازی مجموعه وبسایتهای مفدا، تحولی چشمگیر در مجموعه روابط عمومیهای معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد کردهاند، قدردانی کرد و گفت: حوزه روابط عمومی بازوی توانمند مدیران برای فضاسازی و پیش بردن امور مجموعههای تحت نظرشان است؛ البته کمبود منابع و نیروی انسانی متخصص همواره از مشکلات این حوزه است و در این زمینه یکی از سرمایههایی که متأسفانه مغفول مانده است، ظرفیت بالای دانشجویی است.
علامه افزود: هماکنون ظرفیتهای دانشجویی در حوزههای مختلفی مانند درمان، فعالیتهای خیریه و عالمالمنفعه مورد توجه بیشتری قرار گرفتهاند و ضرورت دارد در عرصه خبررسانی و تولید محتوا نیز از این ظرفیت توانمند، استفاده مناسبتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی در کشورمان افت زیادی کرده است، بر ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در کشور، تاکید کرد و گفت: در سنجش سرمایه اجتماعی باید به مؤلفههایی مانند اعتماد و رضایتمندی مردم از ساختارها و مشارکت آنها در سمنها توجه کرد؛ خوشبختانه این سرمایه در عرصه فرهنگی وضعیت مطلوبتری نسبت به سایر عرصهها دارد و ضروری است بستر مناسبی را برای فعالیت دانشجویان در سایر زمینهها نیز فراهم کنیم.
قائم مقام برنامهریزی و نظارت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، با اشاره به راهکارهای ایجاد تعامل و ارتباط دوسویه با دانشجویان، تصریح کرد: صداقت با دانشجویان مؤلفه مهم دیگری است که توجه به آن را نباید از یاد برد؛ نگاه دانشجویان به محتوای منتشر شده با نگاه مسئولان متفاوت است و اگر گزارشهایمان یکسویه و یک طرفه باشد، اثرگذاری مطلوب را نخواهد داشت؛ بنابراین باید نکات منفی و نقدها نیز منتشر شود، به شرط اینکه نگاه حاکم بر این نقدها مسئولانه و مصلحانه باشد.
وی در ادامه به مقوله«نوآوری» به ویژه در تهیه و تولید محتوا نیز اشاره کرد و گفت: نوآوری ویژگی بارز حوزه رسانه است؛ بنابراین همواره باید این مؤلفه مورد توجه دست اندرکاران قرار گیرد تا ذهن مخاطب خسته نشود.استارتآپها که از ساختارهایی سریع و چالاک برخوردارند با گردهم آوردن افراد خلاق و پروراندن سوژههای خام، در سالهای اخیر کمک فراوانی به شتاب و نوآوری علم کرده است و از این رو ضرورت دارد حوزههای رسانهای و به ویژه مجموعه وبسایتهای مفدا با تشکیل این استارت آپها، نگاه خلاقانه حاصل از آن را در محتوای تولیدهایشان منعکس کنند. نکته مهم دیگر پایش رسانهای، توجه به اثرگذاری در حوزههای مختلف و بهرهگیری از تکنیکهای مختلف آنها است که نباید از یاد برد.
بیاخلاقی آفت امروز رسانههای کشور است
حسامالدین علامه، بیاخلاقی را آفت امروز رسانهها دانست و گفت: ماندگاری و پایداری در دراز مدت با رسانههایی است که اخلاق را سرلوحه کار خود قرار میدهند و نقدهایشان نیز مسئولانه و مصلحانه است.
وی در پایان، حاضران در این گردهمایی را سفیران رسانهای دانشگاههای علوم پزشکی خواند و گفت: تاکنون حدود ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی نگاه تحولخواهانه و نوگرایانه را در حوزه روابط عمومی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی سرمشق خود قرار دادهاند و سایر دانشگاهها نیز در این مسیر گامهای خوبی برداشتهاند.
پس از صحبتهای علامه، حاضران موارد مختلف مرتبط با اتوماسیون گردش خبر مجموعه وبسایتهای مفدا رو مورد بحث و بررسی قرار دادند و معماری، مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، به تفصیل به این موارد پاسخ گفت.
بررسی نقش شبکه های مجازی در پیشبرد اهداف روابط عمومی ها، مبحث دیگری بود که حاضران آن را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت نیز راهکارهای حضور مثبت و موثر روابط عمومی ها در فضای مجازی برای حاضران در نشست تبیین شد.
گفتنی است، دومین گردهمایی مدیران روابط عمومیهای معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی با حضور بیش از ۶۰نفر از مدیران روابط عمومیها این معاونتها ۱۰ و ۱۱ اسفندماه در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد.
ارسال نظر