به گزارش مفدا، علی زاهدی، کارشناس قرآنی دانشگاه علومپزشکی تربتحیدریه، بیش از یک سال است که در اداره قرآن و عترت این دانشگاه فعالیت می کند؛ وی همچنین حدود 8 سال است که به آموزش فنون قرائت قرآن کریم اهتمام دارد و در بیست و یکمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز موفق به کسب رتبه اول رشته حفظ 20 جزء کارکنان شده است؛ به این بهانه در آستانه شروع مرحله دانشگاهیِ بیست و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت به گفتوگو با وی پرداختیم.
مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید؛
مفدا: از چه سنی با قرآن آشنا شدید؟ کمی از موفقیتهایتان در زمینه قرآنی بگویید.
از سن 5 سالگی توسط خانواده و برادر خود که آن سالها در جلسات تخصصی قرآن کریم شهرستان شرکت میکرد با قرآن کریم آشنا شدم ولی کار تخصصی بنده در زمینه تلاوت از سال 1385 آغاز شد .
از بزرگترین موفقیت های هر فردی می تواند ورود به وادی قرآن و عترت و مانوس شدن با کتاب الهی باشد و کسی که در این حوزه خالصانه ورود پیدا کند و طبق حدیث شریف ثقلین به این دو بال(قرآن وعترت)چنگ زند، قطعا گمراه نخواهد شد .
بنده چون به لطف پروردگار از حافظین قرآن کریم می باشم این توفیق را داشته ام که بعنوان مدرس آموزش حفظ قرآن کریم و همچنین ترجمه و تفسیر قرآن کریم فعالیت داشته و موفقیت هایی در مسابقات و جشنواره های قرآنی داشته باشم ، از جمله :
*رتبه اول کشوری در رشته حفظ 20 جزء کارکنان در بیست و یکمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه های علوم پزشکی کشور- سال 95
*خادم القرآن نمونه کشوری طرح تلاوت نور – سال 94
*رتبه دوم در رشته حفظ 20 جزء استان خراسان رضوی - جشنواره قرآنی مدهامتان -کانون های فرهنگی هنری مساجد– سال 95
*رتبه اول قرائت تحقیق دانشجویان استان خراسان رضوی – مسابقات قرآنی سازمان هلال احمر- سال 90
*رتبه اول حفظ 10 جزء جوانان استان خراسان رضوی – مسابقات سازمان تربیت بدنی- سال 94
*رتبه اول حفظ 10 جزء اولین جشنواره قرآن وعترت سازمان هلال احمر – سال92
*رتبه اول حفظ 20 جزء مسابقات اوقاف و امور خیریه شهرستان، سال های 94 و 95
*موسس مجمع حافظان و قاریان قرآن کریم توحید در سال 87
*مدارک کشوری حفظ قرآن کریم در اجزاء مختلف - ترجمه و مفاهیم و ...
همچنین در حوزه آموزش های قرآن کریم تالیفاتی داشته ام که به امید پروردگار در آینده ای نزدیک به چاپ خواهد رسید. البته بنده بزرگترین افتخار خود را خادمی در این راه ارزشمند می دانم و امیدوارم که خادم خالصانه ای برای قرآن باشم و خداوند از همه ما به لطفش این خادمی را بپذیرد و توفیق ادامه در این مسیر را بدهد . همچنین توفیق داشتم جلسه آموزش تخصصی قرائت قرآن کریم را با نام مجمع حافظان و قاریان قرآن کریم توحید در سال 1387 در شهرستان تربت حیدریه تاسیس کنم که به لطف پروردگار مایه خیر و برکت در شهرستان شده و نوجوانان و جوانان زیادی را جذب معارف و علوم قرآنی کرده است .
مفدا: شما به عنوان کارشناس قرآنی دانشگاه، ارتباط نزدیکی با دانشجویان دارید؛ در زمینه آموزش قرآن کریم دانشگاه ها باید به چه سمتی گام بردارند؛ خودتان در این زمینه چه کرده اید؟
باید عموم مردم و علیالخصوص جوانان را به سمت قرآن سوق دهیم و آنها را با مفاهیم قرآن آشنا کنیم؛ از آنجا که در قرآن به نیازهای انسان و ویژگی های فطری او پرداخته شده است،سبب میشود که همه به قرآن احساس نیاز کنند و تصمیم بگیرند که زندگیشان را بر اساس مفاهیم انسانساز قرآن کریم برنامهریزی کنند ، آن موقع است که مراجعه و نحوه نگاه و برخورد ما با قرآن کریم تغییر می کند ، و این شبهه به وجود نمیآید که قرآن فقط برای خوشصداهاست تا آن را قرائت کنند یا کسانی که حافظه خوبی دارند آن را حفظ کنند، بلکه قرآن کتاب زندگی است و برای همه ی انسان ها آمده است و تمام تلاش و هدف نهایی ما نباید به زیبا خواندن قرآن و یا شرکت و رتبه در جشنوارهها ختم شود .هر چند که زیبا خواندن قرآن بسیار ارزشمند است و در حدیث داریم : برای هر چیزی زینتی است و زینت قرآن صوت خوش آن است ولی شرکت در جشنواره ها باید مقدمه ای بر تدبر و ان شاءالله عمل به قرآن کریم باشد . حتی مقام معظم رهبری می فرمایند : حفظ قرآن ، مقدمه تدبر است .
از مهمترین فعالیتهایی که حوزه قرآن و عترت دانشگاه ها می توانند اجرا کنند، آشنا کردن دانشجویان با معارف ناب قرآن کریم و سیره اهل بیت(ع) است. و بنده به عنوان مدرس، کلاس های، آموزش صحت قرائت نماز، آموزش تجوید ، تفسیر موضوعی قرآن کریم، کتابخوانی ( کتب شهید مطهری)، حفظ قرآن کریم و .. را از شنبه تا چهارشنبه هر هفته در دانشگاه برگزار می کنم؛ همچنین برگزاری محافل انس با قرآن کریم، برگزاری کارگاههای پاسخ گویی به شبهات، ثبتنام دانشجویان در جشنواره قرآن وعترت و دوره های آموزش های قرآن کریم، جلسه قرآن دوره هفتگی، برگزاری محافل مذهبی ازجمله(ایام محرم، ایام فاطمیه) ،آشنایی دانشجویان با انقلاب اسلامی، جایگاه و دستاوردهای شهدا و... از دیگر برنامه هایی است که در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه اجرا می شود .
همچنین برگزاری آزمون های مجازی قرآن کریم از جمله آزمون مجازی تفسیر سوره مبارکه لقمان ویژه کارکنان و برگزاری مسابقات پیامکی در ماه مبارک رمضان با محوریت ترجمه و تفسیر سوره مبارکه بقره، می باشد .
هر کدام از ما وقتی قرآن می خوانیم باید به این نیت قرآن بخوانیم که ببینیم خداوند با ما چه سخنی گفته است و تکلیف ما درباره آن آیه چیست؟ قرآن برای ما پند واندرزهایش را در قالب داستان میگوید تا ما بیداریم شویم، داستان حضرت یوسف(ع)، ابراهیم(ع)، نوح(ع) و ... داستان امروز زندگی ماست و نگاه ما باید به قرآن تغییر کند؛ همانگونه که خداوند در قرآن میفرماید« أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَی قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا/ آیا به آیات قرآن نمی اندیشند یا [مگر] بر دلهایشان قفلهایی نهاده شده است (محمد/ 24)»
درپایان از تلاشهای خبرگزاری مفدا که گامهای بسیار خوبی در راستای اطلاع رسانی صحیح و مناسب فعالیتهای فرهنگی و به ویژه قرآنی برداشته است، صمیمانه تشکر میکنم و آرزوی موفقیت و عاقبت بخیری برای شما عزیزان دارم. اجر شما با صاحب قرآن کریم .
ارسال نظر