سرپرست اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یادداشتی توصیه کرد: مصرف سبزیجات متنوع را در وعده های غذایی روزانه فراموش نکنید. سبزیجات برگ سبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند. در این نوع سبزیجات کاروتنوئیدها، ساپونینها، لوتئین و فلاوونوئیدها یافت می شوند، همچنین دارای فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن هستند.
مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها می باشد زیرا سبزیجات حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند و دستگاه ایمنی بدن را قوی می سازند. سبزیجات نارنجی مانند هویج و کدو تنبل دارای بتاکاروتن می باشند. بتاکاروتن رنگدانه ای است که در صورت نیاز بدن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این ماده بدن را در مقابل سرطان ها محافظت می کند.
سبزیجات دارای کالری پایینی می باشند، حجیم و سیرکننده اند و در مقایسه با سایر مواد غذایی بسیار کمتر منجر به چاقی میشوند.
سبزیجات سرشار از منیزیم هستند و منیزیم در فعالیت انسولین نقش مهمی را ایفا می نماید. سطح منیزیم معمولا در بیماران دیابتی پایین است!
ارسال نظر