به گزارش مفدا، مراسم افتتاحیه سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور امروز، ۱۲ آذرماه در مسجد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.
در این مراسم ابتدا وحید سروستانی، قاری برتر قوه قضائیه، به تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید پرداخت و بعد از پخش سرود جمهوری اسلامی و کلیپ سخنرانی مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت تدبر در قرآن کریم، محمدکاظم کاوه پیشقدم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان به میزبانی این دانشگاه گفت: خوشوقتیم که با همت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین کلانتری و همکاران ایشان این افتخار نصیب شد که به سمت رنگ خدا و صبغةالله برویم. زیرا اگر رنگی به غیر از رنگ خدا در جامعه متجلی شود، درگیری و اختلاف و جنگ ایجاد میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس گفت: همایش بزرگ قرآنی که بههمت همه مسئولان و دستاندرکاران استان فارس در شهر شیراز در حال برگزاری است و اختتامیه آن در حرم شاهچراغ(ع) برگزار خواهد شد، برای این است که رنگ خدا را در جامعه گسترش دهیم.
عنایتالله رحیمی، استاندار فارس، سخنران دیگر این مراسم، گفت: قطعاً میدانیم که توسل و آشنایی با قرآن موجب بصیرتافزایی در سایه انس با آن خواهد شد و همه ما باید تلاش کنیم تا این ارتباط نزدیک را داشته باشیم زیرا با این ارتباط است که میتوانیم بر بصیرت خود بیفزاییم که در راه و روش زندگی اثرگذار باشیم.
وی با بیان اینکه ایجاد زمینه تفکر و اندیشه در کارها یکی از عوامل انس با قرآن است، بیان کرد: انس با قرآن سبب خودسازی و از بین رفتن خودبینی میشود و حب دنیا و کلیه صفات منفی و زشت و نامیمون را قطعا میزداید و میتواند ما را به اخلاق نیکوی اسلامی بیاراید تا در جامعه به عنوان الگو مطرح باشیم.
به گزارش ایکنا، استاندار فارس با تأکید بر اینکه نیاز امروز و فردای جامعه توسل به قرآن است، ابراز کرد: هرچه که داریم از قرآن است و اگر بر مبنای اصولی که قرآن کریم بیان میکند، حرکت کنیم قطعاً میتواند زندگی آینده ما را هم در این دنیا و هم در آخرت تأمین کند و ما را به سوی سعادت کامل رهنمون باشد.
۱۵ ماه تلاش یک میلیون نفر در دانشگاهها
عبدالمجید طالبتاش، قائم مقام دبیر سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور هم در این مراسم، گفت: این جشنواره محصول ۱۵ ماه تلاش بیش از یک میلیون قرآنیان دانشگاهی کشور است. همه دانشگاههای کشور اعم از پیامنور، وزارت علوم، وزارت بهداشت، فرهنگیان، فنی و حرفهای، آزاد اسلامی و غیره از مهر سال ۱۳۹۷ ثبتنام از متقاضیان مسابقات قرآنی را آغاز کردند و در هر دانشگاهی حداقل ۵۰ هزار نفر دانشجو ثبتنام کردند که این تعداد در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۱۰۰ هزار نفر بود.
طالبتاش با تصریح اینکه این جشنواره سه بخش کتبی و معارفی، هنری، ادبی، پژوهشی و بخش شفاهی دارد، گفت: آزمون معارفی بهصورت کتبی در ۹ استان کشور اجرا شد که ۲۴۰ نفر از دانشجویان سراسر کشور در آن شرکت داشتند و در نهایت ۲۷ نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در بخش هنری، ادبی و پژوهشی نیز ۶۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره به میزبانی شیراز ارسال شد و در نهایت ۴۸ اثر به عنوان برگزیده انتخاب شدند و در این جلسه از برگزیدگان این بخشها تجلیل به عمل خواهد آمد.
وی با بیان اینکه در شیراز مسابقات بخش شفاهی در رشتههای قرائت تحقیق و ترتیل، اذان، دعاخوانی، تواشیح و حفظ قرآن برگزار میشود، گفت: مسابقات بخش شفاهی از صبح امروز آغاز شده و تا فردا شب ادامه خواهد داشت و فردا شب نیز همکاران ما تا صبح نتایج مسابقات را مشخص کرده و در مراسم اختتامیه جشنواره که در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار خواهند شد، برگزیدگان را معرفی و تجلیل خواهند کرد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی صالحی، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز گفت: این همایش که با همت دوستان دانشگاه آزاد برگزار شده است، آثار و برکاتی دارد که تنها در حد رقابت نیست بلکه گنبد و بارگاه ساختن برای قرآن و قله ساختن برای فعالیتهای قرآن است لذا باید به آن اهتمام داشت و کیفیت و کمیت آن را ارتقا بخشید و آثار متأثر از این گنبد و بارگاه ساختن عاید کسانی خواهد بود که در ارتقای کیفیت و کمیت این همایش اثرگذار بودهاند.
صالحی با تأکید بر اینکه فضای دانشگاهها به مراتب نسبت به فضای بیرون از آنها پرمعنویتتر است، ابراز کرد: در سی و سومین جشنواره قرآن و دانشجویان حدود ۲۳۰ هزار نفر از دانشجویان در مسابقات قرآنی شرکت کردند و امسال به اهتمام همکاران دانشگاه آزاد اسلامی نزدیک به ۲۷۰ هزار دانشجو، که عدد قابل توجهی است، در این جشنواره حضور یافتند.
سهم ۷۰ درصدی شرکتکنندگان در بخش مفاهیم
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد کسانی که در این جشنواره شرکت کردهاند کسانی بودند که در حوزه مفاهیم قرآنی حضور پیدا کردند که باید به فال نیک گرفت، ادامه داد: البته تهدیدات و آسیبها این است که علیرغم اینکه در پایشهای متعدد ملی که داریم، بیش از ۹۰ درصد دانشجویان اذعان میکنند که به قرآن باور دارند و آن را منشأ حیات روحی انسان میدانند اما هنوز قرآن در سیره زندگی اجتماعی و اقتصادی و سیاسی آنها شفافکننده نیست یعنی قرآن را به عنوان مؤلفهای که میتواند در متن زندگی بازکننده گرههای زندگی باشد، کمتر باور شده است.
اجرای گروه تواشیح طاها و ابتهالخوانی کرمنژاد از دیگر برنامههای این مراسم بود و سپس آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس به سخنرانی پرداخت و افزود: خداوند میفرماید که ما قرآن را نازل میکنیم برای اینکه شفا باشد؛ شفا یعنی یک بیماری ممکن است دامنگیر فرد یا جامعه شده باشد که این قرآن کریم آن بیماری را درمان میکند. شاید یکی از مسائل مهم امروز کشور ما که باید دانشگاهیان و دانشجویان به آن بپردازند، این است که بیماریهایی که داریم از نظر نفسانی یا اجتماعی چیست زیرا تا زمانی که درد را شناسایی نکنیم، نمیتوانیم گام دیگری برداریم.
امام جمعه شیراز یکی از وظایف مهم جامعه قرآنی دانشجویی را پرداختن به توصیف دردها و بیماریهای نفسانی یا اجتماعی جامعه دانست و گفت: توصیف علمی کردن غیر از گلایه و شکایت است؛ معمولاً در جلسات زمانی که دور هم مینشینیم، نسبت به یکسری کمبودهایی که داریم همه گلایه میکنیم اما هیچکس نمیآید بگوید دقیقاً مشکل چیست تا بعد دنبال درمان برویم.
شناخت دقیق بیماری مقدم بر درمان است
وی با ذکر اینکه اگر قرآن میخواهد شفا باشد، شفای آن دردهایی است که دقیقاً شناختیم، گفت: کسی تا مریضی خود را نشناسد به دکتر نمیرود. ممکن است قرآن زیاد بخوانیم ولی دوای دردمان نمیشود چون بیماری خود را نمیشناسیم. این گام اول باید در مراکز علمی و دانشگاهی برداریم و غیر از دانشگاه و حوزه هم جایی برای اینکه بخواهیم تبیین مشکلات و بیماریهای اجتماعی و فردی و نفسانی ما کند، وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس تأکید کرد: جشنواره چهلم قرآن و عترت دانشجویان باید به این بلوغ برسد و به سمتی برود که به شفای مشکل بپردازیم و در جلسات و همایشهای قرآنی پاسخ بگیریم البته هنوز ۶ همایش دیگر باید برگزار شود تا به آن برسیم ولی باید جهتگیری را مشخص کنیم. مشکل جامعه ما این است که قرآن را میخوانیم برای تبرک و درمان را در جای دیگری جستوجو میکنیم و اینها یعنی ایمان و باورمان باور واقعی نیست.
امام جمعه شیراز از جوانان خواست تا به این سه مرحله توجه داشته باشند و گفت: نخست باید بیماری خود را بشناسیم و جامعه ما هم بیماری دارد و باید آن را درمان کنیم؛ دوم باور کنیم که قرآن میتواند نسخه دهد و سوم این نسخه را تهیه و اجرایی کنیم.
پایانبخش این مراسم نیز تجلیل از برگزیدگان بخشهای معارفی، پژوهشی، ادبی و هنری سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان بود.
ارسال نظر