به گزارش مفدا، دکتر کامبد امینی حسینی رییس پژوهشکده مدیریت بحران در پاسخ به اینکه چرا این واحد به صورت اجباری نیست،توضیح داد: ما مدرس متخصص در این زمینه به تعداد لازم نداریم و اگر همه دانشگاهها بخواهند در این زمینه دروس اجباری را ارائه دهند، نیاز به اساتید زیادی خواهیم داشت که فعلا چنین ظرفیتی در کشور وجود ندارد. ولی به تدریج میتوان با افزایش ظرفیتها این درس به صورت اجباری ارائه شود.
پیشنهاداتی برای دانشگاهها
رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه بینالمللی زلزله به اقداماتی که در دانشگاهها باید در زمینه آماده سازی در برابر وقوع بحران انجام شود، اشاره کرد و ادامه داد: این موضوع سه جنبه دارد. یک جنبه آن حفظ جان اساتید، دانشجویان و پرسنل در برابر زلزله است که برای این امر نیاز به آموزشهای خاصی است تا این افراد با روشهای پناه گیری، نقاط امن دانشگاه، راههای خروج و چگونگی تخلیه آشنا شوند.
وی جنبه دوم اقدامات دانشگاهها در برابر زلزله را مقاوم سازی دانشگاهها دانست و یادآور شد: بسیاری از ساختمانهای دانشگاهها بخصوص در شهرهای بزرگ، قدیمی هستند و طبعا در زمان رخداد زلزله احتمال دارد که دچار تخریب گسترده شوند. آسیب دیدگی این ساختمانها نه تنها میتواند منجر به تهدید جان دانشجویان و کارکنان دانشگاه شود، بلکه در مواردی میتواند تبعات گستردهای نیز در شهر بر جای بگذارد. به عنوان مثال در برخی از دانشگاهها و مراکز تحقیقات مواد شیمیایی و بیولوژیکی خطرناکی نگهداری میشود که اگر ساختمان آن محل در سانحهای آسیب ببیند، خطر نشت این مواد به محیط شهری اطراف وجود دارد که این مساله میتواند منطقه وسیع و یا حتی یک شهر را آلوده کند.
حسینی اضافه کرد: ما برای این مراکز توصیه میکنیم که به موضوع بهسازی سازهها و اجزای غیرسازهای توجه کنند و در صورت نیاز به مقاوم سازی یا نوسازی،حتما اقدام کنند و از سوی دیگر مواد بیولوژیکی و خطرناک از شهرها خارج شوند و در مراکز تحقیقاتی خارج از محدودههای شهری نگهداری و مورد مطالعه قرار گیرند تا در صورت بروز سانحه، به مناطق مجاور آسیبی وارد نشود. ضمن آنکه لازم است از پروتکل ها و استانداردهای خاصی که در زمینه نگهداری و ایمن سازی این مواد وجود دارد حتما تبعیت شود.
به گزارش ایسنا، این محقق استفاده از ظرفیت دانشگاهها در زمان وقوع زلزله را از دیگر جنبهها نام برد و گفت: اگر دانشگاهها دارای فضای باز و ایمن بزرگ هستند میتوان از این فضاها در زمان رخداد سوانح برای تخلیه مردم و اسکان اضطراری استفاده کرد و در این راستا باید از قبل با این دانشگاهها هماهنگی لازم صورت پذیرد تا در زمان بحران فضای خود را در اختیار مدیریت بحران شهرها قرار دهند.
ارسال نظر